Thursday, February 5, 2009

Once Upon A Time... LaLaLa...

  • Lalala,Yo! Apa Khabar org kampung,last post aku adalah pada 24 jan yang lalu. Biasela sekali-sekala je aku tulis blog ni,kalau boleh mmgla nak tulis hari2 tapi apakah daya,x mampu nak nulis hari2. Jadi kepada sape2 yang rindukan blog aku(bukan aku ye) meh sini bace puas2 ape yang aku nak tulis ni(sebenarnye xtau ape nak tulis). Nanti aku pikir2kan ape yang aku nak tulis. Once aku da tulis blog jadi tepakse la korang bace aku punye blog ni sampai fening2 pale ye sbb panjang sgt. Ade org kate aku ni mcm jibrauuun sbb tulis panjang2. Tapi ini ialah care aku menulis blog aku sendiri(kalo x puas ati care aku tulis blog,sile2 la tulis blog sendiri ye encik(ni ayat yay) br puas ati kan kan kan).
  • Ape yang aku nak tulis ni? Naik mengong pale nak memikirkannye,maklumla bile byk sgt hal yang nak kene pikir jadi mcm ni la. Jap2,maybe ade bende yang aku nak tulis kot,mungkin-mungkin~. Okla,aku cite la ape yang aku buat sepanjang aku x menulis blog ni. Macam biase,bile aku x menulis blog ni,keje yang aku buat ialah menganggur & bekerja part time. Bile da menganggur tu x reti2 nak duduk umah biasela bile da lame keje & stop keje jadila mcm ni,kejenye jalan2 hbskan tenaga tp bukan wang ringgit ye. Wang ringgit tu sekali -sekala la kan,kebiasaannye aku akan ke tempat yang kurang buang duit kecuali bile lunch ngan member2. Tempat arah kiblat yang akan aku tuju ialah Borders ataupun mph. Setakat ni due tempat tu jela yg akan aku pg bile otak ni da terejal sgt,bile xtau nak pg mane mcm biase duk umah besarkan bontot.
  • Skang ni duit gaji pun da kurang jadi kenela jimat2 skit,tp xpe duit tu boleh dicari,Allah itu maha penyayang dan pemurah. Insyaallah suatu hari nanti rezeki tu dtg bergolek-golek mcm budak kene terajang tergolek-golek. Ekonomi skang pun x berape sehat(demam bukan sehari due tp setahun due bile nak pulih). Jgn lupe bile esok besar da senang jgn jadi sombong suda,jangan jadi tamak haloba da. Cakap pasal duit mmg xpnah kite ni xpenah cukup,jadi bile nak buat duit tu balik sebenarnye senang je. Cume kene tau kat mane kite boleh buat duit tu. Dah2 maleh aku nak ckp pasal duit ni,cite pom-pang tapi xde usaha same je.
  • Semalam,adela job free utk aku. Free sbb xde bayaran tapi digantikan dgn pengalaman,aku pg pc member aku sorang ni yang bernama Shila. Untuk pc die tu aku diminta amik gambo utk die,tp ape yg aku kurang puas ati ialah hasil kerja aku yg kurang memuaskan(mane xnye,amik gambo merapek-rapek). Tapi insyaallah aku akan berusaha untuk menjadi yg lebih baik dari semalam. Banyak yang aku kene baiki,nak kene tau nak amik shot mane,nak tau colour cantek ke x,nak kene tau lighting cukup ke x & mcm2 lagi. Selamat la semalam aku tido umah amir(skang ni pun same gak) sbb keta aku rosak & jarak tempat yg aku nak tuju utk jumpe cik shila ni dekat je dgn umah amir. Cume amik 15minit je berjalan,maklumla cuace malaysia ni mmg panas,tp slamat ade pokok kat tepi2 jalan ni,senang aku nak berteduh. Bagi aku berjalan bukanlah suatu bende yg membebankan aku,dari kecik sampaila besar kalau aku x naik basikal ketempat yg aku nak tuju aku akan berjalan. Kadang2 berjalan sekadar menghiburkan hati & sambil tu boleh excercise. Walaupun kat malaysia ni kalau korang berjalan mesti paranoid sbb takut kene cabul atau kene rompak tapi bende tu boleh dielakkan sebenarnye,cume pandai2 la korang pikir kat mane korang nak jalan tu. Bile da sampai ke tempat yg korang tuju tu mesti korang lega.
  • Aku pun da pening nak tulis ape lg bukan sebab malas nak berfikir tp sbnrnye sbb malas nak menaip,kan bagus kalau ade machine yg boleh convert dari bercakap ke dlm perkataan. Senang aku nak tulis blog ni,once kau x tulis blog ni,member2 kau akan tertanye napela bebal sgt lame x update blog kan. Ade org mintak aku tulis pasal perasaan aku kat dlm blog,ade yang mintak aku tulis bende2 yang aku buat la & mcm2 lagi. Kalau aku nak tulis ape yg aku buat hari2 mmg patah jari-jemari aku yg cantik ni. Kalau nak tulis perasaan aku tu,aku rase biarlah aku je yg tau ape yg aku rase & kalau korang nak tau mcm mane aku punye perasaan tu,just tgk je profile aku & korang akan tau ape perasaan aku. Kalau korang nak tau kenape aku asyik Lalala je,maybe one day aku akan cerite,tp kalau aku nak cite la. Sape yg knal aku maybe tau serba sedikit pasal nape aku asyik Lalala je. Sekian terima kasih. A'kum & selamat pagi rakyat malaysia.

2 comments:

Anonymous said...

oits comel!;)

zachhaydn said...

lalalalalalalalala