Sunday, March 8, 2009

Weekend... Weekdays?

  • Assalamualaikum wahai makhluk2 tuhan,mamandangkan ade yang da sound aku sbb da lame aku x tulis blog,jadi mase inilah aku nak tulis blog tanpe ade perasaan lain melainkan nak terkencing seketika,tapi aku akan tetap meneruskan blog ini atas sbb tertentu(sbb next week nanti blh break dari tulis blog,mesti kene tibai dgn frontman Zach sbb x tulis).
  • Dan atas sbb2 aku menulis blog hanya 5 baris setiap blog adalah utk manfaat pembaca2 dan yang utamanya ialah rakan aku Awie yg suruh aku tulis mcm ni sbb lg senang nak bace(xdela aku julingkan mate org pasni). Kalau tgk aku tulis blog ni mmg jarang sekali aku menulis memandangkan tgk jela tarikh terakhir aku menulis blog ini sungguh jauh dari yang paling latest aku tulis ni(patutla ade org marah aku x tulis blog,da nak dkat 3 minggu aku x tulis).
  • Kalau korang tgk kul brape aku menulis blog ni mesti terkejut kan,kebiasaannye aku akan menulis bblog aku ni atas kul 12mlm,tp arini aku menulis blog lebih awal atas sbb aku nak menulis lebih panjang & atas sbb aku nak ke penang kul 1 pagi nanti. aku nak ke penang atas sbb ingin melepak dgn member aku sblm die menerbangkan diri ke australia utk sambung belajar dlm bidang penerbangan(pilot la senang cite).
  • Atas sbb itu aku & kawan aku plan pg penang sbb sorang x pnh pg penang & sorang lg layan je plan aku. Kite org akan pg bertiga sahaje,sbb malas nak ajak ramai2 & yg pastinye sbb mereka antara org yang rapat dgn aku dari sekolah menengah lg. Atas sbb dunia sedang mengalami kejatuhan ekonomi jadi aku pun terkena la jgk sbb xde duit nak pg penang,jadi tepakse loan kat member(ala2 mintak sedekah kan).
  • Insyaallah di penang kite org akan dpt mencari keseronokan sambil mencari jalan(w'pun aku ni org penang tp aku ni bodoh psl penang,jadi akan sesat la kite org esok.hahaha). Sekarang ni aku nak tulis ape yang aku buat sepanjang aku xmenulis blog ni. Maklumla kang tulis blog boring2 kene hanjing plak kang. Jadi nak menarikkan lagi blog ni kene la chit chat skit kan(amboi amboi amboi/mcm azwan ali la plak kan)
  • Since aku ni asyik bekerja tanpe gaji(atas sbb die org x byr gaji aku lg) jadi hidup aku kurang menyenangkan. Bayangkan gaji x dpt 2 bulan,mcm nak mampos la menahan kesabaran aku ni. Bile x buat keje org kate kite ni mcm2 bile buat keje pun org kate mcm2 pastu kesimpulannye die org x byr gaji aku atas sbb finance dpt docement kontrak aku lambat macam siput.
  • Ape lagi aku buat this week? Aku sendiri pun x ingat,setahu aku keje yang aku buat hanyalah shooting,lepak ngan zach & the gang,pastu excercise & berehat. Kalau nak cite pasal gaji mmg la menunggu harapan jela kan,jadi sblm aku serang tempat finance baik aku suruh rakan2 kerja aku yang tanye,kang kalau aku yang naik lg masak mulut aku ni. Kadang2 aku pikir sbb satu company je aku beralah sikit,tp kalau ade lg org2 yang mulut mcm gampang & rase bagus bile da lame buat program wanita,sekali lagi x beradab jadi tunggu jela mulut gampang aku yang lagi sakit hati bile mendengarnye sbb aku x kire tua atau mude,aku balun je kalau x reti nak respect org. Kepada sesiapa yang terase ingatla bile jumpe aku,jgn sampai aku bukak mulut aku & xtau nak diam balik,jd jage la mulut2 anda sekalian,jgn ingat muke aku yang sweet ni aku xkan ckp bende2 yang korang xnak dgr dari mulut aku. Dan ingat kite ni semue manusia & satu hari nanti kite mesti nak mintak tolong kat org lain,jadi mulai skrang sape2 yang terase tu,jage la adab & ingat kite ni didunia yg mempunyai peradaban & otak yang mampu berfikir. Alamak! telupe nak tulis kat point lain,mesti pening bace nanti.
  • Tempat kerja aku adalah tempat yang sangat stress contohnye al-kisah(bukan al-hidayah ye) kawan aku sorang ni yang sgt stress bile manusia yang bertopengkan hanjing mengacau hidupnye tanpe rase malu & berpikir atas perbuatan yang die org buat. Aku menulis atas sbb aku meluahkan ape yang aku rase seperti mane rakan2 aku yang menulis blog juga.
  • Atas sbb ini diharap sape2 yang tersinggung,aku xkan ckp ape2 kerana anda yang terase bukan aku. Member aku sorang ni hidupnye x tentu arah atas kehadiran makhluk2 ini yang sentiase ingin menghancurkan kariernye yang dibina atas titik peluh sendiri & atas tunjuk ajar skit2 dari member2 lain.
  • Atas dasar semangat,member aku ni tros berjuang & die akan membalas semue perbuatan makhluk2 ini sampai mereka tersungkur. Korang tggu jela kan,mampos korang bermain dgn setan yang korang x pnh tgk kewujudannye dlm diri die. Aku sebagai seorang kawan,aku sentiase menyokong kawan aku atas ape yang dibuatnye(yang baik2 jela,yang salah tu tanggung sendiri kalau blh). Kalau kau nak buat ape sekalipun utk bg hanj2 ni tersungkur kau buat jela,bg aku da sampai masenye die org rase ape yang die org buat kat kuli2 yang kononnye perlu mengipas utk kebaikan di opis tp bukan di akhirat yang tuhan ciptakan.
  • Aku pun xtau ape lagi nak menulis,kang aku buat drama sebabak mcm abg din kang br tau. Aku rase sampai sini sajela aku mengundurkan diri atas sbb aku nak terkencing lagi nak menyucikan diri yang berbau ni sblm ke penang kan. Lagi satu sbb nak kemas baju,kang tertinggla spender sape nak bg pinjam plak kan,xnak la jadi segelintir makhluk yang pakai lapan kali spender yang same ngan bau pekung x basuh. Jadi dari sini aku ingin mengundurkan diri seketika utk bersiap & enjoy jap buat seketika,pastu smbg alik buat keje kan & doakan aku akn menulis blog ini seperti biase & kalau aku lmbt tulis blog ni sila2 la bg air yasin kat aku supaya terang hati aku ni nak tulis blog kan. Sehingga korang berikan komen2 yang bernas lagi menambahkan idea aku dlm isu2 penulisan yang selame ni aku xdpt A kat sekolah. Selamat menuanaikan perkara2 yang anda hajati & jgnlah hidup dlm penipuan,dan jadilah org yang punya pendirian & pegangan yang kuat. Insyaallah akan bertemu juga dgn perkara yang baik2 & org2 yg baik. Selamat malam semue,jgn lupe nyanyi lagu twinkle2 sblm tido,mesti korang teringat mase korang tadika dulu kan,time2 tu br la ade2 cite2,& renunglah detik2 tu dan pikir adakah anda menjadi org yang anda bayangkan sewaktu kecil dulu pada waktu sekarang ini. Assalamualaikum. LaLaLa.

1 comment:

ezral Sya said...

Abg hafidz! hahaha. weh im linking u ok.

~ aisyah